RhinoBooks

Werken met Rhinoceros 5.0

Nieuw Rhinoboek van Michiel van der Kley


Het nieuwe boek is er. Dit nieuwe boek is een handleiding voor het werken met Rhinoceros 5.0, hét 3D-modelleer en visualisatieprogramma voor productontwerpers, kunstenaars, architecten en beeldhouwers.

grassh 2

Dit boek leert je stap voor stap het programma gebruiken. Het boek behandelt tekenen in 2D, bouwen in 3D, bewerken in 3D, materialen, licht, renderen, de uitvoermogelijkheden, scripten en nog veel meer aan de hand van veel voorbeelden.
Het boek gaat in op veel van de nieuwe mogelijkheden van Rhino 5, en het goeie uit het eerdere 'Werken met Rhinoceros 4.0' is natuurlijk behouden.
Het boek bevat veel nieuwe oefeningen en 6 extra hoofdstukken, waarin onder andere Grasshopper, Sub object modelling en degrees worden behandeld.

 

Het is een, in eenvoudige taal geschreven, boek dat je zonder moeite en met talloze illustraties de beginselen uitlegt. Werk dit boek door en je kunt voortaan zelf je ideeën visualiseren.
Er zijn twee soorten hoofdstukken in het boek. De gewone hoofdstukken; daarin wordt het gebruik van het programma van begin tot eind uitgelegd. Als je deze hoofdstukken één voor één doet ben je voor je er erg in hebt een goede gebruiker. Aan het eind zit een aantal zogenaamde doe-hoofdstukken. Deze hoofdstukken kun je vrijwel allemaal doen zonder enige kennis van de ander hoofdstukken; je wordt aan de hand meegenomen tot aan de laatste handeling.

uitvoermog7

Leuk voor als je even geen zin hebt om uitleg te lezen en handig want je doet in elk doe-hoofdstuk toch kennis op over het programma.
Het boek heeft 320 pagina's en 680 illustraties.