Volg een cursus bij de Rhinoacademie

Volg een cursus bij de Rhinoacademie. Maandelijks verzorgen wij cursussen Rhino, Rhino en 3D printing en Grasshopper in het nieuwe gebouw van de Rhinoacademie, de oude watertoren in Leerdam. Vanaf nu publiceren we regelmatig korte Rhinotutorials die je meer vertellen over hoe je werkt met Rhino. Steeds pakken we een object, uit de praktijk, en laten zien hoe je dat bouwt in Rhino. Zo krijg je ook een idee hoe de cursus is. Op de cursus wordt het programma van begin tot eind uitgelegd en gaan we dieper op alle technieken in. Hier wordt alles met behulp van het door ons geschreven en uitgegeven boek Werken met Rhinoceros uitgelegd. In de loop van de drie dagen ga je steeds meer zelfstandig werken. Na 3 dagen kun je echt op eigen kracht vooruit.

Rhinoacademie tutorial 1
Een servetring

De eerste van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we een servetring. Je maakt kennis met het tekenen van een Control Point Curve, het extruderen van de curve, het bewerken van de extrusie en offset, een techniek om een vlak dikte te geven. Daarnaast laat Michiel nog twee andere manieren zien om tot hetzelfde resultaat te komen, een keer met Sweep one Rail, en nog eens met Rail Revolve. Veel plezier

Rhinoacademie tutorial 2
Een potlood

De tweede van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we een potlood. Je maakt opnieuw kennis met het tekenen van een curve en een extrusie van de curve tot een solid. Daarna maak je kennis met boolean, een veelgebruikte techniek waarmee je met de ene solid een ander solid kunt bewerken. Bezoek www.rhinoacademie.com voor meer tutorials. Veel plezier.

Rhinoacademie tutorial 3
Een Buste

De derde van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we een buste. Je maakt opnieuw kennis met het tekenen van curves, en dit keer bouwen met die curves een loft. We maken opnieuw een extrusie en deze keer maken we een vlak tussen die twee getekende vlakken met een blend surface. Daarmee kun je op een prachtige manier twee verschillende vlakken tot een dubbelgekromd vlak maken. Bezoek www.rhinoacademie.com voor meer tutorials. Veel plezier.

Rhinoacademie tutorial 4
Een klerenhanger

De vierde van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we een klerenhanger. Je maakt opnieuw kennis met het tekenen van curves, en dit keer maken we met die curves een aantal extrusies. Voor de haak gebruiken we het solid-pipe commando. Daarna laat Michiel nog zien dat je het ook met een two rail sweep kunt tekenen. Gewoon om te laten zien dat er veel manieren zijn om iets te bouwen en iets waar je zelf je voorkeur in kan ontwikkelen. Veel plezier.

Rhinoacademie tutorial 5
Een touwtje in de knoop

De vijfde van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we een touwtje dat in de knoop zit. Het is een goeie oefening om te werken met alle vier de beeldvensters. Dit keer teken je een curve waarna je de punten van de curve in meerdere beeldvensters gaat verplaatsen. Je gaat werken met curves die om andere curves hen drapeert, met een grafische weergave van een buis en tenslotte gebruiken we het solid-pipe commando. Veel plezier.

Rhinoacademie tutorial 6
Een Panton chair

De zesde van een serie tutorials van de Rhinoacademie, die laten zien hoe je les krijgt bij de Rhinoacademie en hoe eenvoudig en leuk het werken met Rhino is. In deze tutorial bouwen we het begin van de Panton Chair. Het is een goeie oefening om te werken met Loft, Sweep 2 Rails en vooral het maken van een Curve Network. Dit keer teken je curves. Die trek je over van een plaatje van internet. We gaan curves van surfaces afhalen, gebruiken het zeer handige History en maken het eerst deel van de stoel. Bezoek www.rhinoacademie.com voor meer tutorials. Veel plezier.